Hem
Hus

Utesittning

Det finns väl inget som säger svensk sommar som att sitta på en uteservering med en kall dryck, en bit mat och njuta av solen. Många gäster väljer restaurang eller café vid ett cafébord utifrån hur deras uteservering ser ut och vad det är för utemöbler. Att se till att ha snygga möbler som är genomtänkta och bekväma gör att gästerna trivs.

När du ska möblera en uteservering så är det bra att ställa dina utemöbler så att gästerna får plats, utan att det blir trångt. Det är inte fel att satsa på möbler som är lätta att sköta om så väl som att flytta på om det skulle behövs.
Satsar du på stolar och bord i aluminium så är dessa lätta att underhålla. Det räcker att torka av dem då och då. De är även lätta, så det går att bära in dem på kvällarna. Det finns även aluminiummöbler som restaurangbord med en kombination av en sits i konstrotting eller trä. Det är ett snyggt alternativ till de enklare modellerna.


Att inreda uteserveringen som ett vardagsrum är inte fel. Satsa på sköna soffor med kuddar och filtar, samt se även till att ha infravärme för de lite kyligare kvällarna. Idag finns det många loungegrupper i konstrotting som är att föredra att använda för detta ändamål. Materialet är lättskött och det går att variera dem med olika sorters dynor eller överdrag. Många modeller går även att kombinera med varandra och byggas samman till olika enheter.