Hem
Hus

Sömn

Vi tillbringar runt en tredjedel av vårt liv sovande, eller i alla fall vågrätt. Sömn hos olika människor kan variera en del och är lite individuellt, men det är en ansenlig tid i alla fall som vi är mer eller mindre inaktiva. Bortkastad tid kan man säga på ett sätt. Visserligen är sömn nödvändig för att kunna fungera som människa. Eller snarare alla levande varelser behöver viloperioder.
Nu är det förstå inget att göra åt, utan man får leva med det faktum att en hel del improduktiv tid går åt till sömn.

Men därför kan det också finnas anledning att se till att sömnen blir så behaglig som möjligt. Där har en säng en högst central roll. Och sängar finns det en uppsjö att välja bland. Dyra paradsängar med fjärrkontroll, vattensängar och de mer billiga varianterna man får skruva ihop själv och hoppas att de alla delar finns med.
Och vad som gäller sovkomfort så brukar tyvärr en del snåla in lite på den punkten. Sedan är det aspekter som belysning i sovrummet, eller avsaknaden av densamma som har betydelse, temperaturen och en del andra faktorer som väl har en mer individuell prägel.

Vill man vara rationell så går det faktiskt att använda andra möbler som sängar. Möbler vars ursprungliga syfte inte är att vara en säng. Ett biljardbord går exempelvis alldeles utmärkt att bädda upp till en säng. Fast det är kanske lite opraktiskt att släpa med lakan, täcken och kuddar fram och tillbaka från en garderob. 
 
Närliggande: Hemkomfort | Insyn | Uterum |