Hem
Juridik

Separation

Inte alltid det går som det är tänkt i livet. Skilsmässorna ligger numera på runt 20.000 per år. Ett antal som är rätt så konstant, men det innebär trots det att ungefär 25% av alla barn lever i ett förhållande där föräldrarna har separerat. Kanske inte precis den utgång paret trodde skulle bli när de genomförde sitt bröllop.

En skilsmässa kan vara enkel men även en komplicerad process. Först är det frågan om paret formellt har ingått giftermål, då kan man använda ordet skilsmässa ut juridisk synvinkel. Ett sambopar kan också skiljas åt och kanske även kallar det för skilsmässa men tekniskt sätt pratar vi inte om samma sak där. Detta då ett äktenskap eller partnerskap måste registeras.
Även om avskedet kan kännas som en skilsmässa.

Ett sätt att underlätta vid en skilsmässa är om man tänkt efter före. Vilket naturligtvis inte är så lätt när man är nygift och tycker lyckan finns framför en. Ett äktenskapsförord är att rekommendera i de sammanhangen. Fast det är klart när den dagen för en skilsmässa kommer och man är oense är det kanske inte läge att skiva ett.
 
 
Releterat: |