Hem
Reflektioner

Gratis

Gratis är gott brukar det hete ibland. Och för att citera Winston Churchill lär han sagt att champagne skall vara kall, torr och gratis.
Då även för honom hade ordet gratis en innebörd.
Mycket av det som finns i vår omgivning är gratis, kanske inte så ofta man tänker på det dock. Naturupplevelser kanske man framför allt tänker på. Såvida man nu inte måste åka bil för att uppleva den.

Nu finns det förvisso ordspråket att det finns inga gratis luncher. Med den innebörden att allt man får gratis på något sätt skall betalas tillbaka på ett eller annat sätt. Med sannolikt på det andra sättet. Vilket innebär att man direkt inte kopplar på vilket sätt man får betala tillbaka.

På nätet vimlar det av olika webbplatser som erbjuder gratis produkter och tjänster inom de flesta områdena. Vill man ha gratis kläder, gratis varuprover eller en gratis framkallning är det inga problem.
I de flesta fall är sakerna gratis också. Den första produkten vill säga, sedan börjar det kosta pengar om man vill fortsätta använda erbjudandet. Lite som det där med att första silen är gratis.
Ett uttryck som börjat användas i fler sammanhang än vad det ursprungligen var.
Men det är ju lite som bokklubbarna för. Fast där skulle det snarare ha varit.
Första boken och väskan är gratis.

 
 
Releterat: | Gratis |