Hem
Mode

Förändringar

Förändringar i mode och attityder sker ständigt. Ibland går dessa snabbt ibland inte fullt så fort. Men skillnader i synen på saker och ting sker ständigt.
Något som tagit lite tid är synen på homosexuella. För bara några tiotal år sedan betraktades det som en sjukdom och vara dessutom olagligt.
Där har den officiella synen gått mot ett accepterande. Men inte fullt ut bland alla människor. Det ser man framför allt på de skilda åsikterna i fråga om samkönade äktenskap.
Fast totalt sätt bland de flesta finns en stor acceptans. Eller man kanske skulle säga att folk inte bryr sig egentligen med vem andra gifter sig med.

I fråga om kläder så växlar modet ständigt. Ibland kommer det som var gångbart förr tillbaka, dock inte alltid. En del klädesplagg som exempelvis nylonstrumpor har gått en liten krokig väg sedan de uppfanns på 40-talet. Då när de kom var det ett välkommet alternativ till de dyra strumporna i silke. Numera har nylonstrumporna till stor del ersatts av strumpbyxor. Men strumporna har fått en liten annan funktion. De har så att säga flyttats över till avdelningen för sexiga underkläder istället. En litet skifte i fokus med andra ord. Ett område som var tabu förr i tiden var det där med sex och framför allt olika typer av sexleksaker. Nu kan man gå in på ett välsorterat apotek och köpa dem där. Något som också har förändrats en del är synen på bröllop. För under 70-talet stod inte bröllop högt i kurs. Numera skall det vara så praktfulla bröllop som möjligt.

Så tiderna förändras och vi med dem.

 
 
Närliggande: